jueves, 6 de mayo de 2010

Salida 9 de mayo


Terra de Remences



Modalidad
Carretera
Perfil
Media montaña
Dificultad
****

Hora: 8:00 h



En un bellísimo entorno, donde el paisaje y la vegetación llegan a disimular la dureza del perfil, un año más hemos vuelto a La Remences.
En línea de salida 3000 ciclistas y algunos más, con la ilusión de participar en la que a día de hoy es la prueba referencia del calendario catalán de larga distancia.
A ello ha contribuido la excelente organización que, además de garantizar el control de los cruces y señalizaciones, ofrece la posibilidad de correr la “corta” de 95 kms exigentes o, la “larga” de 175 km. donde la subida al temible Bracons supone una seria amenaza de “pajarraca” a poco que te descuides.
La previsión del tiempo marcaba 70% posibilidad de lluvia, y se ha cumplido.
No habíamos andado 30 Kms y ya estaba lloviendo; lo que ha añadido un grado más de dificultad al desarrollo de la prueba y ha provocado numerosos abandonos en el recorrido “largo”.
La lluvia te deja las piernas de madera y complica mucho los descensos. Sobre todo si sales a “hacer tiempo”.
Pero por suerte, en la llegada lucía un tímido sol. Se ha podido disfrutar de un buen fin de fiesta en línea de meta.
En lo deportivo, felicitar a los compañeros Jordi, Alfonso, Guillermo, Félix, Martí, Jaume Porta, Antonio, Jaume Bosch, Luis, Kim y Joan por sus tiempos pero sobre todo por acabar sanos y salvos tal como estaba la carretera.
En el plano personal, acabo en 5:31. Mi mejor tiempo desde que incluyeron Bracons, pero sin poder evitar el habitual “globo” del Condreu, que un año más me ha obsequiado con unos cuantos minutos.


LA CURTA MES BRACONS.
Només sortir L´Antoni Tomas i Jo teniam clar que per sobre de les muntanyes amenaçaven tormentes i que ens mullariem a mitcha marxa, la consigna era clara, si plovia fort desviarnos a la curta i que ni boixos tornariem a repetir l´infern de fa dos anys, pero al arrivar al desvio de la llarga el temps semblava que arreglave i el meu pensament es dirigia a la llarga, a pesar del fred que havia pasat baixant Cannes en direccio Olot i a Ripoll amb la pluja mullats com a polls i la temperatura baixeta, allá vaig coincidir amb Guillem i li vaig dir que a la curta i cap a esmorzar, ho ting clar.
Al final vaig enfilar cap a Bracons , el cicliste no es cicliste sino es patidor i es marca reptes i Bracons per a mi es un d´ells, a l´avituallament em retrobo amb Félix, fenomenal el tio, segueix endavant, esta fort, ja haviem coincidit avans pujant Canes, comencem a pujar Bracons amb un fortissim aire en contra que el feia el doble de dur, en totes les edicions que li pujat no se m´havia fet mai tan dur, gent girant cua o pujant a peu, quina canya, es brutal , a 1 km. de coronar , sorpresa , en Kim que baixa Bracons en direccio a la curta com molta gent, vaig pensar que tornave a ploura adalt i la gent girave cua i cap avall, no es volia tornar a mullar, a part fotia un vent mol fort que encara que a Torello quan gires el tenies a favor per enfilar el condreu no es volian arriscar de tornarse a dutxar amb la pluja que amenaçave el cel, al final vaig girar Jo també, recordant la que em va caure fa dos anys, no volia repetir, seny i cap avall, que no s´acave él mon, despres a mida que arrivaben als companyss em vaig empanedir pero ja estave fet.
A meta m´esperave L´Antoni Tomas que havia seguit al peu de la lletra la consigna que haviem pactat al principi, si plou molt la curta, ja no va pujar ni Bracons, pero per a mi fer remences es fer Bracons, es el morbo d´aquesta marxa, tothom parla de Bracons i es que no es per a menys, quan el superes tens una satisfacció especial, et sens cicliste. Felicitacions a tots per acabar bé, tan els que han retallat com el que han cotinuat a la llarga, avui estaba mol perillos el terra i s´ha ser prudent, patidor pero prudent...ENDEVANT I FORCA ROUTIERS.
J.Porta.



















11 comentarios:

Anónimo dijo...

La meva participació està penjant d'un fil. Porto una sopa de cavall i si no m'he passat els últims dies al llit és perquè em deixo enganyar massa fàcilment per la feina a fer.
De totes maneres, crec que igualment pujarem a olot, i ja agafaré la càmera de fotos per fer de reporter gràfic.

Agafeu roba d'hivern perquè pot fer un fred de mil dimonis.

jordi

flx dijo...

Allà hi serem!!!
Molta sort companys, esperem que la pluja ens respecti.

Jordi, cuida't, i a veure si t'hi pots posar.


salut

Anónimo dijo...

collons al final serem tres i el gat, on esta la furia routier?, hi han sis routiers inscrits, recordo l´any que vaig contar entre inscrits i no inscrits que eremm 15 routiers, que no us espanti el fred ni els petits ruixats, jo nomes demano que no caigui la del pulpo com fa dos anys, en aquet cas ja ting l´artenativa, primer esmorzar i despres cap a Arenys de Mar que hi ha una trobada de country y harleys, qui s´apunta companys? esteu convidats, endavant i força, pero amb seny, recordeu que lo mes important es arrivar sans i estalvis , si plou mantingueu distancia de seguretat a les baixades, sort a tots, ens esperem a meta que sembla que tenim cronista per fer la foto finiss i la cronica. J.Porta

Lluis Ciclista dijo...

Felicidades a todos. Paco “kabronasso” te he visto muy fuerte. No ha habido “guews” de seguirte en el descenso, animal!!!! como te vea Cristina te castiga sin salir de casa. Ha sido todo un reto, lastima del tiempo. Seguro que los tiempos hubiesen mejorado.

Paco_01 dijo...

Luis, hoy iba bien por que he subido Capsacosta más relajado de cara al Condreu. Aunque en Canes hemos tenido que currar de lo lindo porque se ha empezado a subir sin haber enlazado con el pelotón principal. Al final hemos pillado unos cuantos y bajando he arriesgado lo justo para no quedarme.
De todos modos en Condreu he vuelto a picar billete. Esperemos subir un poco la forma en las salidas que vienen.

flx dijo...

Buenas companys! una marxa ben maca amb tots els ingredients.
Enhorabona a tots, sobre tot per arribar tots bé.

salut

kimciclo dijo...

ahora me arrepiento de no haberla acado,pero al menos ya conozco el famoso BRACONS.

David dijo...

Enhorabuena a todos por la marcha.

Os sigo en silencio desde hace un tiempo (Paco me conoce, le llevé mi Razesa para que la pusiera a punto) y voy viendo el progreso.

Ojalá algún día pueda compartir con vosotros alguna ruta pero hoy por hoy se me hace IMPOSIBLE. Menudos trallazos de kilómetros os metéis...

Saludos

Paco_01 dijo...

Gracias David, pero no creas que hacemos tantos kilómetros. Yo ahora estoy en 3200 desde enero. Eso sí, para participar de estos pedazos de marcha tienes que hacer salidas de 100 o más kms. y con puertos a ser posible.
Ahora entramos en un mes de tiradas largas y duras, pero después del verano, si quieres probar, las salidas vuelven a ser muy asequibles.
Saludos

Mengüi , Joan J.Mengual dijo...

Saludos a todos.
Ya veo que seguis animados,y eso es bueno,que digo bueno, buenisimo.
Divertiros apretando gas es de locos pero mola ehhh.
Yo sigo como mis carreritas hasta que el cuerpo aguante, y no me quejo de como me encuentro, ya he echo de las mias, y el 23 de Mayo en Vilassar gano seguro.
A muerte, que no se diga que no damos guerra.
Força Routier

Paco_01 dijo...

Felicidades por ese primer puesto y suerte en Vilassar. A ver si mojais tu o Xavi.
Un abrazo