lunes, 25 de febrero de 2008

Las Costas per Montseny

Avui he quedat en tercer lloc, darrera en Paco i en Jaume Bosch. I vés a saber perquè, però m'ha tocat escriure la crònica. Hauré de repassar els estatut del club ja que això d'escriure dues setmanes seguides no sé si està permès.
El dijous, mentre alguns descansaven de la seva sortida matinal, jo suava la cansalada sobre els corrons. Va ser llavors que em vaig adonar de detalls que en altres circumstàncies no te n'adones. Tot i que avui no és el millor dia per a divagar, ja que hi ha molt xixa a explicar, us imagineu que ara em dediqués a explicar com em regalimava una gota de suor blanquinosa pel braç, i això em va fer pensar en que era blanca pel seu contingut en sals, o com m'imaginava les fibres musculars tensant-se a cada pedalada? Doncs aquests dos són només dos exemples de les moltes coses que em van passar pel cap sobre el rodillo. La deformació de la cadena a cada pedalada, el lliscament del pneumàtic gastat sobre el corró d'alumini, el treball a torsió del racor del pedalier i així moltes més. Però com em puc dedicar a explicar tot això, per altra banda part fonamental del ciclisme, quan avui hi ha hagut gresca de la bona?!?!
Tot a començat com qui res pujant Bordoi, i potser afavorit pel parón a veure si apareixia en Tomàs (que aquella hora encara roncava!). Hem creuat el poble com si res i enfilat la pujada amb un ritme alegre. L'Albert, en Jaume, en Quim, en Joan tots allà davant, i a la curva del pont jo he provat si la gent estava distreta amb el mountain-biker que hem avançat. Distrets potser si que ho estaven però forts també, i no m'han deixat escapar. Això ha estat fatal ja que en Quim ha aprés les tàctiques de l'Alfonso i ha saltat a falta de res per coronar primer. Tot era qüestió de provar-ho.
Ben agrupadets ens hem dirigit a les Costes (a veure si deixem clar el proper cop que es pujen des de Campins). El "ya se vale" s'ha donat al pont del restaurant, i a l'altura de l'Ou de'n Reig ja anàvem ben enfilats i a ritme. A la corba de les piscines el tema ja estava trencat, i en Paco, en Jaume B., en Joan i en Quim anaven davant. A uns metres en Rocky, jo una mica més endarrera i la resta de patidors. Del grup del davant els integrants han anat caient en ordre invers del que els he anomenat. En Quim ha estat atrapat pels dos de darrera només entrar a la carretereta de les Costes. Ha comés l'error d'intentar seguir-nos el ritme i una mica més i ho paga. En Joan ha estat engollit pel trenet Rocky-Jordi més amunt, i a partir d'aquí a en Rocky li ha entrat fluixera. Ja feia estona que patia, així que el vagó a avançat la locomotora. Apa a partir d'aquí a tibar a veure en Jaume estava prou madur, però ha estat impossible.
De'n Paco no diré res, ja que ni gairebé l'he vist i si em foto amb ell acabarem enemistats. Però ja sap que és un .... (ui no continuem que fondre els rodaments del rodillo ja té el seu merit).
Res doncs; Paco, Jaume B., Jordi, Rocky, Albert, Joan, Jaume P. i Quim, i finalment a un altre ritme l'Antonio i en Rafel, crec que ha estat l'ordre d'arribada. I indico la classificació ja que, a part que jo hagui quedat tercer ;P, vull fer veure que s'ha disputat com en els temps del premi de muntanya.
El collsacreu ha estat tres quarts del mateix; bon ritme al sortir del poble, i en Paco i en Jaume Bosch fotent-se pals per davant mentre la resta ens ho miràvem a certa distancia.
Ara bé, i deixeu-me canviar de tema: El TGV no havia arribat només fins a Barcelona? És que avui hem obert una nova línia de gran velocitat des d'Arenys fins a Premià, amb acceleració dins de Mataró, paral·lela al Rodalies. El Paco estava encés, no sé perquè, però ha saltat al turonet del peatge, i un cop a la N-II el ritme ha anat creixent fins a col·locar-se entorn dels 40, sobrepassant els 45 per Mataró.
No sé que passa aquest any, però haurem de començar a fer proves anti-doping. I no per què anem dopats de debó, sinò perquè estem molt esverats i a cada sortida hi ha gresca, que ja m'agrada però cansa: avui a l'arribar i després de la dutxa m'he estirat al llit i he acabat dormint fins a l'hora de dinar.

jordi
PS: per cert, aquells que estiguin interessat en anar a la Pyrennene i/o a la Marmotte que s'afanyin en dir-m'ho que ja estem reservant allotjament.

9 comentarios:

Anónimo dijo...

Jordi que se te va la olla! Que no subimos por Campins, si no, por Montseny. La crónica, te recuerdo que fuiste tú (que habías visto a los de delante y los de atrás)quien asumió escribirla. Es lo que tiene ser protagonista. Además ya sabes que los autores no sobran. Entre los que retiran sus escritos, los que no se presentan y los que se escaquean, (un servidor :), al final solo quedáis tú y Jaume Porta. Que dicho sea de paso lo hacéis muy bien. (...Qué pelota, pero es verdad)
Y lo de la locomotora, pués, no estuvo tan mal. Reiterando por enésima vez que hay que extremar la prudencia, (independientemente de la velocidad que circulemos, mucho ojo con hacer el afilador en una vía transitada)
Lo que son las cosas... Un día que pasas de mí y buscas otras vías de desahogo,(ej. la gota de sudor cayéndote por el brazo), resulta que soy yo quien te castiga. Vivir para ver. No somos nada. Verdad estimat?

Javier Lara dijo...

Soy muy malos, ¿que os ha hecho Paco para que querais desbancarlo de esa manera? y tu Paco ¿como te creas tantos enemigos?
Total que los unicos que faltamos al baile fuimos Joan y yo, que tuvimos baile pero en otra batalla.
¡que ganas tengo de que cambien la hora! ¡Uummmm ya huelo a carne fresca!

YA ESTA COLGADO EN EL BLOG LA TABLA DE ENTRENAMIENTO, YA ME DIREIS QUE OS PARECE.

Guillem dijo...

Jordi, compta amb mi per la Marmotte. AQUEST ANY SI!!!

tomàs dijo...

Jordi, veig que continues esforçant-te per reclutar al màxim nombre de routierianos i no sense resultat, però...quines són les dates d'ambdós destacables esdeveniments esportius??
Atenció: només és una pregunta sense compromís i per curiositat i qui sap si.... Força routiers, força Barça (los merengones a 2 punts) i visca Catalunya.

Anónimo dijo...

Pyrennene; 14/6/2008
Marmotte 5/7/08

Per la Pyrennene som: Joan Camps, Mercè Romero, Albert Rodríguez +2, l'Alfonso i jo mateix. Espero comptar amb en Rafel Farré. Tenim 10 places per a dormir, així que hi ha lloc per a dos més.

Per a la Marmotte som: Joan Camps, Guillermo Serrano, Mercè Romero i jo mateix. Espero comptar (i sense excuses) amb l'Alfonso i en Tomás com a mínim. Estem negociant 6 places per dormir, així que espavileu!!!!!
Paco, no t'apuntes a cap de les dues? La resta què passa no voleu sentir el ciclisme internacional?

Apa, ja direu. Jordi.

Anónimo dijo...

esto es la ostia de emocionante!!!!!

nunca crei, cuando hace tres años empece a salir con vosotros, que llegaria al nivel en el que me encuentro ahora.

Tomas, soy perfectamente consciente de la superioridad fisica y tactica de Paco, y probablemente sea al unico que no logre batir este año,. pero como ya dije, cuando me enrolo en un proyecto, sea del tipo que sea, es para ser el mejor. Si luego nunca lo logro, me daran por el culo y me tragare la lengua de payaso engreido que tengo, pero me habre dejado la piel en el intento.

ahora recordare una frase del gran Frederich Nietzsche:
-Yo amo a aquellos que tras un largo camino recorrido, justo antes de llegar a la meta, se sientan en el suelo, y se rien de la meta,del camino y de ellos mismos.
Los que escalan las mas elevadas montañas, se rien de las tragedias de la escena y de la vida real.

kim ( l'enfant terrible)

Anónimo dijo...

Kim, de un ciclista, lo mismo que de un cazador, creete la mitad de la mitad; es decir: Tomás a la que pueda me la clava y si no al tiempo. Yo, divido la temporada en dos partes: la primera miro de coger la máxima forma posible para afrontar los retos de la temporada, la segunda a vivir de rentas entrenando lo menos posible.
A lo largo del año, en esa "otra liga" que dice Tomás seguro que me cruzaré con más de uno y no me sentiré desahuciado por ello. Al revés, será un nuevo acicate para el año que viene.
Bueno, que me alegro de que disfrutes y te lo tomes con tanta deportividad.

Salida del domingo:
Parper, Marata, Caldas, Sant feliu de Codines, La Garriga, Samalús, Parpers
Salida a las 8:00
Nos vemos

Anónimo dijo...

Amb els ritmes que portem, cada setmana va a més, el que no entreni es home mort, a sobre tenim qui a principis de temporada están mes motivats que d´altres que pot esser més endevant donarán la sorpresa. Aixó es l´espectacle del ciclisme, fagin joc senyors.
Fins el diumenge...

Anónimo dijo...

BRAVO, BRAVO,BRAVO!!!!!!!

Y GRACIAS, MIL GRACIAS POR ENSEÑARME TANTO!!!

todas estas lecciones y entrenamientos, no solo me sirven para encontrarme como nunca fisicamente, sino, psicologicamente super.

os voy a contar un secreto:
ayer martes, alfonso torres y yo, subimos el collsacreu por delante a una media de 19km/h. y en la recta final desatamos un sprint que es una lastima que no hubiera espectadores, me gano por una rueda, con una punta de velocidad de 39km/h.

kim