domingo, 28 de enero de 2007

PREPARANT EL ‘DAKAR DE LA BTT’

Per Rafael Vallbona

Entre el 27 d’abril i el 2 de maig es correrà per pistes i dunes del sud del Marroc la segona edició del TITAN DESERT. Seran cinc etapes de 40, 80, 120, 135 i 80 quilòmetres per pistes en general dures i pedregoses a més d’uns quants quilòmetres de dunes on caldrà empènyer la bici, ves quin remei.
L’organització l‘ha qualificada del ‘Dakar de la BTT’ i, creieu-me, crec que no exageren. Dijous de la setmana passada es va fer la presentació a premsa i participants, una mena de ‘pre-bireffing’ que va posar a tothom la mel a la boca i moltes ganes d’aventurar-se el desert a l’endemà mateix. Cinc dies de dormir en campaments,
de navegar molt amb brúixola i gps, de menjar sorra per tots els porus del cos, de passar calor i set, de conèixer un país bellíssim i, sobretot, de sentir-se molt protegit per la volta del cel, com diu Paul Bowles a la seva cèlebre novel·la Tea in the sahara (que va donar nom a una cançó dels Police –ull viu que tornen, segur- i de la qual Bernardo Bertolucci en va fer una genial pel·lícula), probablement convertiran la participació en aquesta cursa en una de les experiències més importants de la
vida de molts dels que hi corrin.
La primera etapa serà d’aclimatació; rodar per pistes
molt amples i sense més ajuda que el llibre de ruta.
Cal tenir en compte que al desert a penes hi ha
desnivells, això vol dir que cal pedalejar constantment;
lògicament, si no hi ha pujades tampoc no hi ha baixades.
La segona etapa ja inclourà un tram de navegació.
Però la bona serà la tercera. Sortida a les 6 del matí per
fer 120 quilòmetres ‘non stop’ en una etapa marató i
totalment de navegació, sense assistències ni campament al final de l’etapa, només amb el que puguem carregar nosaltres mateixos. I a l’endemà, havent dormit poc i malament, 135 quilòmetres més just a tocar de la frontera amb Algèria amb un tram de cinc quilòmetres de dunes.
El darrer dia 80 quilòmetres més portaran els supervivents de nou a Maamida. Nit d’hotel, sopar de lliurament de premis i temps per fer anar la llengua amb totes les aventures viscudes.
El CC Routier te un equip inscrit al TITAN DESERT. Està format per Llorenç Pros, Rafael Vallbona, Joan Sabaté i Ferran Junoy (nous fitxatges de la delegació a Molins de Rei). Els quatre membres de l'equip estan entrenant a còpia de rodar i rodar amb les bicicletes de muntanya. Podreu saber de les aventures i desventures dels participants TITAN DESERT si llegiu La Vanguàrdia, on hi faré una crònic diària.
I si uns animeu a participar, afanyeu-vos que encara hi ha places. Aneu a ttp://www.titandesert.com/ i us informareu abastament.
La setmana vinent Marxa d’esquí de fons de Beret. Tindreu crònica.

No hay comentarios: